ГоловнаСвіт

Франція екстрадувала в США російського хакера

У випадку, якщо його буде визнано винним за всіма пунктами, йому загрожує 62 роки в'язниці.

Франція екстрадувала в США російського хакера
Фото: Lenta.ru

Франція екстрадувала в США Владислава Хорохоріна, відомого також як BadB. Як повідомляється на сайті Департаменту юстиції США, 6 червня він прибув до Америки. 7 червня Хорохорін постав перед суддею у Вашингтоні, який ухвалив залишити його під вартою до початку процесу.

27-річний Хорохорін, що має громадянство України, Ізраїлю та Росії, підозрюється в махінаціях з кредитними картками. За даними слідства, він продавав в інтернеті вкрадені дані про картки "у великій кількості", в тому числі на форумах "CarderPlanet" і "carder.su". Хорохорін був одним із організаторів злочинної схеми, яка дозволила зняти більше ніж дев'ять мільйонів доларів у 2100 банкоматах 280 міст по всьому світу менш ніж за 12 годин, наголошується в повідомленні Департаменту юстиції.

Помічник генпрокурора США Ленні Брюєр назвав Хорохоріна "одним з найбільш відомих у всьому світі шахраїв, що працюють з кредитними картками".

У листопаді 2009 року федеральний суддя округу Колумбія заочно пред'явив Хорохоріну звинувачення в шахрайстві і крадіжці з обтяжливими обставинами. Крім цього, в серпні 2010 року федеральний суд північного округу штату Джорджія звинуватив його в змові з метою вчинити кіберзлочин і шахрайство з використанням засобів зв'язку.

Хорохоріна було затримано у Франції в серпні 2010 року, коли він намагався вилетіти в Москву. У випадку, якщо його буде визнано винним за всіма пунктами, йому загрожує 62 роки в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram