ГоловнаСвіт

Іспанці готові на все заради власного житла

У країні через кризу збільшилася кількість безробітних.

Іспанці готові на все заради власного житла
Фото: www.porturusso.pt

З початком економічної кризи в Іспанії, кількість безробітних збільшилася в кілька разів. У деяких склалася безвихідна ситуація, люди стикнулися з серйозними матеріальними труднощами і змушені піти на радикальні заходи - пожертвувати свої органи щоб їх не виселили з квартири. Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

"Продаю нирку для оплати іпотечних кредитів" - опублікував житель Севільї, який змушений зайти настільки далеко, щоб його і родину не виселили з квартири, яку він кілька років тому взяв в іпотеку.

Також часто у виданнях можна зустріти оголошення зі схожим змістом: "Продам нирку у відмінному стані. Ціна: 200.000 євро".

Таких оголошень щомісяця з'являється дедалі більше. За запитом у пошукачі "Продам нирку" безліч сторінок з оголошеннями про продаж органів за різними цінами, як правило, від 100 тис. євро. Автори оголошень переважно громадяни Іспанії, але багато вихідців з Латинської Америки.

Організація споживачів FACUA неодноразово згадувала про незаконність таких угод, про те, що продаж органів заборонено і такі оголошення є замахом на гідність людини. Однак, багатьох це не зупиняє, і вони готові ризикнути, щоб не жити на вулиці.

Раніше повідомляли, Moody's знизило рейтинг Іспанії одразу на декілька пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram