ГоловнаСвіт

Facebook попросить у користувачів телефонні номери

У соцмережі зареєстровано понад 900 мільйонів користувачів.

Facebook попросить у користувачів телефонні номери
Кадр из видеоролика на странице "Безопасность на Facebook"
Фото: Lenta.ru

Соціальна мережа Facebook запропонує користувачам вказати номери їх телефонів для відновлення доступу до аккаунту.

Як повідомили представники соцмережі, всі користувачі Facebook, що зайшли на сайт через браузер, побачать на своїй сторінці пропозицію прочитати поради щодо захисту облікового запису. Мільйони людей уже отримали такі пропозиції.

Зазначене в повідомленні посилання веде на сторінку "Безпека на Facebook", в якій розповідається про види інтернет-шахрайств та надаються поради щодо вибору надійного пароля.

Окремо на сторінці пропонується прив'язати до аккаунту свій мобільний телефон. У випадку, якщо сторінку буде зламано, Facebook зможе надіслати користувачеві SMS-повідомлення з кодом, після введення якого користувач зможе повернути доступ до свого облікового запису.

Представники Facebook підкреслили, що цей крок було заплановано давно і він не пов'язаний з витоком паролів у професійній соцмережі LinkedIn, що сталася в червні. Тоді хакери опублікували дані понад шести мільйонів користувачів. Крім того, постраждав і пов'язаний з LinkedIn сайт знайомств eHarmony, що втратив півтора мільйона паролів.

Трохи пізніше про виток паролів повідомило інтернет-радіо Last.fm.

В Facebook зареєстровано понад 900 мільйонів користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram