ГоловнаСвіт

На Канарах з'явиться перший у світі острів, покритий безкоштовним Wi-Fi

Обладнання острова безкоштовним інтернетом входить у план спеціальних заходів Ієрро.

На Канарах з'явиться перший у світі острів, покритий безкоштовним Wi-Fi
Фото: Lenta.ru

Міністерство промисловості, енергетики та туризму Іспанії вирішило до кінця 2012 року перетворити острів Ієрро, що входить до складу Канарського архіпелагу, на перший у світі острів з безкоштовною мережею Wi-Fi.

З цією метою відомство профінансує установку силами місцевих операторів зв'язку 26 безкоштовних точок доступу в інтернет у місцях, що представляють інтерес для туристів. Багато точок будуть оснащені сонячними батареями або вітровими генераторами електроенергії. Оператори обіцяють забезпечити швидкість до 256 Кбіт/c.

Мета акції - надати можливість гостям острова ділитися своїми враженнями про відпочинок зі своїми друзями і родичами через інтернет, враховуючи такі соціальні мережі як Twitter, Facebook або Pinterest, а також стимулювати новий приплив туристів на острів.

Влада також розробила спеціальний програмний додаток для мобільних пристроїв "Ієрро з тобою", який дозволить отримувати інформацію про острів і його туристичні послуги.

Обладнання острова безкоштовною мережею Wi-Fi входить у план спеціальних заходів Ієрро, який розроблено державним агентством з управління інноваціями та туристичними технологіями за дорученням державного секретаріату з туризму Іспанії.

Ієрро - найзахідніший та найменший острів Канарського архіпелагу. Його загальна площа становить 278 квадратних кілометрів, а населення станом на 2010 рік - близько 11 тисяч осіб. 2000 року UNESCO оголосило острів резервом біосфери. 2011 року Ієрро став об'єктом пильної уваги багатьох світових ЗМІ через події неподалік виверження підводного вулкана, внаслідок чого частину мешканців острова було евакуйовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram