ГоловнаСвіт

У Німеччині гомосексуалістам не радять їздити в Росію

Дипломати застерігають німецьких громадян від участі у демонстраціях.

У Німеччині гомосексуалістам не радять їздити в Росію
Гей-парад в Ганновере
Фото: Lenta.ru

Міністерство закордонних справ Німеччини застерегло геїв і лесбіянок від поїздок до Росії. Відомство внесло зміни в рекомендації з безпеки під час подорожей до РФ. Застереження німецьких дипломатів пов'язані з уведенням заборони пропаганди гомосексуалізму в кількох російських регіонах.

У МЗС кажуть, що одностатеві союзи в Росії не заборонені, але ставлення до них не таке толерантне, як у Західній Європі. Дипломати застерігають німецьких громадян від участі у демонстраціях та інших публічних проявах підтримки гомосексуалізму. Заборона на такі акції чинна в Санкт-Петербурзі, Ленінградській, Костромській, Архангельській і Рязанській областях. Окрім того, найближчим часом вона набуде чинності в Новосибірській області.

Голова парламентської фракції зелених Фолькер Бек пояснив, що цією публікацією на сайті МЗС уряд Німеччини дав зрозуміти геям і лесбіянкам, що поїздки в Росію для них небезпечні. При цьому Бек засудив владу, яка не робить нічого, щоб боротися з дискримінацією в Росії зокрема і Східній Європі загалом.

МЗС ФРН опублікував застереження у зв'язку з ухваленням закону про заборону пропаганди гомосексуалізму в Санкт-Петербурзі. У тексті цього закону прописано, що пропагандою є "діяльність із цілеспрямованого та безконтрольного розповсюдження загальнодоступним способом інформації, здатної заподіяти шкоду здоров'ю, моральному та духовному розвитку неповнолітніх, у тому числі сформувати в них спотворені уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних шлюбних взаємин". Заборону накладено на пропаганду мужолозтва, лесбіянства, бісексуалізму, трансгендерності. За порушення закону передбачено штрафи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram