ГоловнаСвіт

У Владивостоку дощ "змив" трасу за $885 млн

Дорогу побудували до вересневого саміту АТЕС.

У Владивостоку дощ "змив" трасу за $885 млн
Фото: tsn.ua

У Владивостоку частину нової траси, збудованої до саміту АТЕС, буквально змило зливою. Ділянка дороги розсипалася і кілька тонн ґрунту поховали під собою гаражі та практично знищили пляж.

Прокуратура Владивостока почала перевірку руйнування траси, на будівництво якої з бюджету було виділено 29 млрд рублів (більш ніж 885 млн доларів).

Траса повинна була з'єднати аеропорт Владивостока з мостом, який веде на острів Руський, де у вересні цього року зберуться лідери країн АТЕС.

У ситуації з обвалом особисто пообіцяв розібратися губернатор Приморського краю. Вже з'ясували, що під час дощу обрушилася підпірна стіна і під нещодавно зведеною ділянкою відбулося сповзання ґрунту. Весь вівторок, 12 червня, він зміщувався вниз. І не виключено, що може продовжувати повзти в разі відновлення дощів, яких очікують у районі вже в найближчі вихідні.

Владивостоцькі автомобілісти відреагували на подію спокійно-песимістично. "Не сцать. Просто гаражі трохи присипало Стабільністю", "Коли там стояв, реально чув, як тріскає дріт і хрустять камені. Моторошно і страшно. Дітям заборонив ходити до моря", "Найгірше те, що ці начебто будівельники доклали свої рученята НЕ тільки до цієї дороги. І це зима ще була безсніжна і, правильно, дощів не було. Далі буде тільки веселіше", - пишуть на місцевих форумах.

Нині рух на цій ділянці перекрито купами ґрунту, насипаними після події. Асфальт покрито великими розломами та тріщинами на декілька десятків метрів. Користуватися цією частиною дороги місцеві тепер побоюються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram