ГоловнаСвіт

Верховний суд Великобританії відхилив апеляцію Ассанжа

Остання надія засновника WikiLeaks - Європейський суд.

Верховний суд Великобританії відхилив апеляцію Ассанжа
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Верховний суд Великобританії відхилив апеляцію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа про екстрадицію до Швеції за передбачувані секс-злочини.

Про це повідомляє Reuters 14 червня.

Два тижні тому Верховний суд відхилив його аргумент про те, що європейський ордер на арешт для екстрадиції є недійсним, а його адвокати стверджували, що деякі судді пояснюють своє рішення, ґрунтуючись на Віденській конвенції про право міжнародних договорів, яку не згадували в матеріалах за лютий 2011 року.

Нагадаємо, що в Швеції Ассанжа звинувачують у зґвалтуванні. Він відкидає всі звинувачення, наполягаючи на політичному підґрунтя цієї справи. Швеція може передати австралійця США, де йому загрожує довічне ув'язнення за розкриття засекречених даних. 2010 року його проект WikiLeaks опублікував понад 250 тисяч дипломатичних депеш і секретну військову інформацію. Вашингтон визнав, що цей витік розслідують.

Попри це, адвокати Ассанжа планують упродовж тижня звернутися до Європейського суду з прав людини. Однак, якщо при цьому ЄСПЛ не накладе вето на екстрадицію засновника WikiLeaks, то Британія зможе видати його Швеції за ці сім днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram