ГоловнаСвіт

Спостерігачі ООН прибули в сирійське місто Хаффех

Центр боротьби сторін конфлікту зруйновано й покинуто.

Спостерігачі ООН прибули в сирійське місто Хаффех
архивное фото
Фото: glavcom.ua

Конвой миротворців ООН увійшов до сирійського міста Хаффех і побачив його майже порожнім, з безліччю згорілих будівель, покинутими магазинами і трупами на вулиці, повідомляє Reuters 14 червня.

Миротворці відвідали Хаффех лише після декількох днів інтенсивних сутичок між урядовими військами президента Башара аль-Асада і бойовиками опозиції. Раніше спостерігачі не могли потрапити в місто через напади розгніваних місцевих жителів.

Міжнародний посланець Кофі Аннан у понеділок заявив, що стурбований долею мешканців Хаффеха. Тим часом США сказали, що побоюються "потенційної різанини". Повстанці покинули територію міста у вівторок увечері.

Міжнародні спостерігачі зустріли в зруйнованому місті тільки двох людей, але обоє відмовилися говорити про події в Хаффеху. Миротворці з'ясували, що, крім житлових будинків, також спалено головний офіс владної партії "Баас", поштове відділення та відділення міністерства сільського господарства.

Демократичне повстання проти автократичного правління Асада почалося в березні 2011 року. Рівень насильства в країні, де за час повстання, згідно з даними ООН, загинуло не менш ніж 10 тисяч осіб, усе зростає.

Заступник Генерального секретаря ООН з миротворчих операцій Ерве Ладсу раніше заявив, що конфлікт переріс у повноцінну громадянську війну. Він також зазначив, що уряд програє опозиції "великі шматки території в кількох містах" і намагається повернути їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram