ГоловнаСвіт

Франція не економитиме бюджетні кошти

Законопроект про коригування бюджету на 2012 рік буде скеровано до парламенту.

Франція не економитиме бюджетні кошти
Министр экономики, финансов внешней торговли Пьер Московиси
Фото: revizor.ua

Франція зменшить дефіцит бюджету до встановленого Євросоюзом показника в три відсотки ВВП 2013 року та зможе зробити це без масштабного скорочення витрат, заявив у четвер міністр економіки, фінансів зовнішньої торгівлі П'єр Московісі.

Законопроект про коригування бюджету на 2012 рік буде скеровано до парламенту на початку липня після поглибленої перевірки державних фінансів. Основну увагу в цьому документі буде приділено збільшенню надходжень до бюджету, здебільшого за допомогою підвищення податків і частково - за рахунок зниження державних витрат.

"Франція пообіцяла своїм партнерам скоротити дефіцит до 4,5% 2012 року ... і до 3% 2013-го. Ми досягнемо цих цілей, - сказав Московісі, виступаючи на телебаченні. - Ми точно зможемо досягти цих цілей без заходів суворої економії".

Нагадаємо, у Франції рівень безробіття підвищився до 10% у першому кварталі поточного року порівняно з попереднім показником у четвертому кварталі 2011 року.

Також варто зазначити, що напередодні уряд Франції схвалив скорочення пенсійного віку для працівників із великим трудовим стажем до 60 років, незважаючи на попередження Євросоюзу про те, що такі заходи лише посилять навантаження на і без того хитку систему соцзабезпечення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram