ГоловнаСвіт

МЗС Ірану: переговори щодо ядерної проблеми на правильному шляху

"Шістка" міжнародних посередників незадоволена повільним прогресом перемовин.

МЗС Ірану: переговори щодо ядерної проблеми на правильному шляху
архивное фото
Фото: novostink.ru

Міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салехі заявив, що ядерні переговори між Іраном і світовими державами на правильному шляху, і він з оптимізмом дивиться на результат, повідомляє Reuters.

"Це складне питання, тож мусимо бути терплячими, але ми на правильному шляху. Іноді цей процес (переговори) сповільнюється, а іноді прискорюється, але загалом я оптимістично налаштований щодо підсумку", - сказав він під час телевізійної прес-конференції з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Наступного тижня в Москві відбудуться ядерні переговори, спрямовані на спростування підозр Заходу, згідно з якими Іран розробляє ядерну зброю. Тегеран заявляє, що підтримує свою атомну програму винятково в мирних цілях.

Останніми днями напруженість між Іраном і Заходом зростає через вимогу іранських переговірників провести підготовчі переговори напередодні зустрічі. Вимога Ірану провести попередні переговори за участю технічних експертів викликає роздратування західних дипломатів, які неодноразово звинувачували Іран у відсутності прогресу в перемовинах.

Раніше цього тижня іранські парламентери звинуватили "шістку" міжнародних посередників, до якої входять представники Росії, Великобританії, Китаю, США, Франції та Німеччини, у відмові від домовленостей, досягнутих під час останніх переговорів у Багдаді, і в занадто повільній підготовці до переговорів у Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram