ГоловнаСвіт

Британський міністр фінансів вважає, що Греція покине єврозону

Осборн критикує Німеччину за її дії з виведення єврозони з кризи.

Британський міністр фінансів вважає, що Греція покине єврозону
архивное фото

Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн заявив, що Європі, можливо, доведеться пожертвувати членством Греції в єдиному валютному блоці для того, щоб переконати Німеччину вкласти більше грошей у порятунок євро.

Про це повідомляє Reuters.

Німеччина, яка є найбільшою економікою ЄС і найбільшим вкладником, може бути ключем до порятунку вимучених економік єврозони. Крім того, Німеччина відіграє вирішальну роль у створенні єдиної банківської спілки у єврозоні.

Останнім часом Великобританія і решта ЄС неодноразово сперечалися про те, як дати раду з економічною кризою. Лондон відмовляється ставати частиною банківської спілки в єврозоні.

"Урешті-решт, я не знаю, чи доведеться Греції відмовитися від євро для того, щоб єврозона зробила дії, необхідні для виживання своєї валюти. Я просто не знаю, чи вимагає уряд Німеччини виходу Греції (з єврозони), щоб пояснити своєму оточенню (ЄС ), чому воно повинно створити певні речі, такі як банківська спілка, єврооблігацій та інші, пов'язані із цим", - заявив Осборн.

Незважаючи на жорстку риторику, дипломатичні відносини Великобританії з іншими членами Європейського Союзу доволі неоднозначні, оскільки країна не входить у зону євро. Утім, доля британської економіки тісно пов'язана з тим, що відбувається в єдиному валютному блоці.

День перед цим головуючий на засіданні лідерів ЄС Герман ван Ромпей заявив, що блок робитиме все можливе, щоб зберегти Грецію в зоні євро, якщо та буде виконувати умови європейського фінансування. Як очікується, результати виборів у Греції 17 червня визначать, чи зможе країна залишитися в єврозоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram