ГоловнаСвіт

Чавес подав свою кандидатуру на виборах президента

Сотні тисяч прихильників президента вийшли на вулицю Каракаса.

Чавес подав свою кандидатуру на виборах президента
Уго Чавес
Фото: news.zn.ua

Президент Венесуели Уго Чавес зареєструвався кандидатом на президентських виборах. Як відомо, у ЗМІ повідомляли, що йому залишилося жити "пару місяців".

Президент Венесуели Уго Чавес зареєструвався кандидатом на президентських виборах, намічених на жовтень, повідомляє британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі у вівторок.

Сотні тисяч його прихильників вийшли на вулицю Каракаса, столиці країни. Перед тим, як звернутися до них з промовою, Чавес станцював їм і заспівав народні пісні.

Чавес, у якого рік тому діагностували рак, балотується на третій президентський термін. Головний опозиційний кандидат - Енріке Капрілес Радонський.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація, що Чавес хворий на метастатичну рабдоміосаркому. Це агресивний тип раку, який вже "увійшов в останню стадію". За словами добре обізнаного аноніма, Чавесу залишилося жити "не більше, ніж пару місяців щонайбільше", що означає, що він навряд чи зможе взяти участь у виборах президента Венесуели, які намічені на жовтень. Раніше Чавес пройшов три курси хіміотерапії на Кубі. Однак точний вид раку, яким страждає президент, досі тримався в таємниціі.

Швидку смерть венесуельському лідерові пророкують вже давно. Тим часом сам Чавес демонструє максимально оптимістичний настрій. Раніше він публічно оголошував про перемогу над раком. Проте потім виявилося, що пухлина з'явилася знову, і президент був змушений знову лікуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram