ГоловнаСвіт

У Собчак вилучили закордонний паспорт

Собчак проходить у справі про заворушення на Болотній площі.

У Собчак вилучили закордонний паспорт
Фото: expert.ru

Опозиціонер Ілля Яшин повідомив, що у телеведучої Ксенії Собчак слідчі вилучили закордонний паспорт.

За його словами це сталося напередодні, під час обшуку.

Раніше сьогодні Слідчий комітет РФ повідомив, що Собчак проходить у справі про заворушення на Болотній площі як свідок, тому її не будуть затримувати.

У СК РФ нагадали, що сьогодні на допит в рамках кримінальної справи про масові заворушення 6 травня на Болотній площі в Москві було викликано Сергія та Анастасію Удальцових, Іллю Яшина та Ксенію Собчак, Олексія Навального, Марію Баронову, Олексія Сахніна та Марію Доброхотову. "Всі ці особи проходять у якості свідків у кримінальній справі", - зазначили в СК РФ.

Опозиціонерів, які з'явилися в СК, супроводжують адвокати, яких, після того як вони надали відповідні документи, було допущено до проведення слідчих дій з їх клієнтами. Під час допитів слідство з'ясує інформацію про організаторів та активних учасників масових заворушень на Болотній площі в Москві, що сталися 6 травня.

У присутності допитуваних оглянуто вилучену під час обшуків комп'ютерну техніку, бази даних, інші предмети, що мають значення у справі. Зокрема, слідство зацікавило джерело походження вилучених під час обшуку у Собчак понад1 млн євро, 480 тис. дол і 480 тис. руб.

У рамках розслідування буде з'ясовано, чи сплачено з цієї суми податки, для цього вже призначили податкову перевірку. Слідство також має намір з'ясувати, для яких цілей могла призначатися така велика сума, розфасована більш ніж у 100 конвертів.

Нагадаємо, обшуки у активістів опозиції почалися напередодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram