ГоловнаСвіт

Греція заощадить на виборах

За оптимістичними прогнозами, коштів у скарбниці вистачить лише до липня.

Греція заощадить на виборах
Фото: "Фокус"

Греція під час проведення повторних парламентських виборів заощадить приблизно третину від витрат, які пішли на проведення голосування в травні.

Про це повідомляє у вівторок Афінське агентство новин з посиланням на міністра внутрішніх справ Антоніса Манітакіса, відповідального за проведення виборів.

На виборах 17 червня уряд витратить близько 35 мільйонів євро замість 50 мільйонів, які було витрачено в травні, сказав Манітакіс. Після дострокових травневих виборів жодна партія не набрала більшості, а лідери парламентських партій не домовилися про коаліцію, тому було призначено нові дострокові вибори. Країною керує тимчасовий уряд.

Міністр повідомив, що економії вдалося досягти, знизивши щедрі виплати працівникам виборчих комісій та судових органів - останні стежать за законністю виборів, які в Греції зазвичай проходять без істотних порушень.

Водночас виплати працівникам місцевого самоврядування трохи підвищили після того, коли ті пригрозили оголосити страйк на день виборів.

Греція бореться з перспективою дефолту і виходу з єврозони, якщо Євросоюз і МВФ припинять кредитування країни для виконання її зобов'язань. За оптимістичними прогнозами, коштів у скарбниці вистачить лише до липня, тому грецька держава намагається якнайбільше економити на витратах. Наразі прямої загрози життєво важливим платежам не виникало, зарплати і пенсії в держсекторі виплачуються своєчасно.

Проте державі довелося пообіцяти до 200 мільйонів євро для подолання кризи неплатежів в енергетичному секторі. Також уряд вживає екстрених заходів для постачання аптекам ліків після того, як постачальники ліків через борги оголосили "бойкот" державній системі розподілу медичних препаратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram