ГоловнаСвіт

У США єврея не взяли в поліцію через бороду

Правила про міліметрову щетину єдині для представників усіх релігій

У США єврея не взяли в поліцію через бороду
Фото: panorama.am

Курсант нью-йоркської поліцейської академії єврейського походження Фішель Ліцман не отримав місце в міській поліції через розбіжності з начальством щодо бороди.

Згідно з правилами поліції, всі її співробітники повинні або бути гладко поголеними, або носити акуратну щетину завдовжки не більш ніж міліметр. Ліцман, який сповідує ортодоксальний іудаїзм, заявив, що носити настільки коротку бороду йому не дозволяє релігія і попросив зробити для себе виняток, в якому було відмовлено.

У підсумку курсанту, який із відзнакою закінчив поліцейську академію, було відмовлено в переведенні на службу в поліцію.

Ліцман у зв'язку з цим заявив, що подасть до суду на поліцейське управління Нью-Йорка, яке, на його думку, зробило його жертвою дискримінації за релігійною ознакою.

На захист хасида став відомий у США адвокат Натан Левін, який раніше вже відстояв право хасидів на носіння бороди і пейси в армії і ВПС США. За його словами, Ліцман ніколи не приховував своїх релігійних переконань і говорив, що носитиме бороду середньої пишності за будь-яких обставин, проте в академію його взяли. Відмова від дійсної служби, на думку адвоката, тут нелогічна.

Водночас у нью-йоркській поліції вже відповіли, що правила про міліметрову щетину єдині для представників усіх релігій, і жодної дискримінації тут немає. Ба більше, поліцейські стверджують, що Ліцман знав про потенційні ризики, але все одно пішов на навчання до академії.

Найчастіше жертвами нетерпимості суспільства до бороди та химерних зачісок стають сикхи, яким релігія взагалі забороняє стригти волосся. Попри це, поступово і вони домагаються права носити тюрбани і бороди на різних робочих місцях, включаючи американську армію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram