ГоловнаСвіт

Удальцов надав перевагу мітингу, а не допиту

У центр Москви стягують військову техніку.

Удальцов надав перевагу мітингу, а не допиту
Фото: EPA/UPG

У Москві координатор організації "Лівий фронт" Сергій Удальцов заявив, що піде на мітинг замість допиту.

Замість нього на допит у рамках справи про безладдя на Болотній площі 6 травня у Слідчий комітет Росії прийшла прес-секретар "Лівого фронту" Анастасія Удальцова.

Адвокат активіста Віолетта Волкова зачитала журналістам біля будівлі СКР його клопотання про перенесення дати допиту, оскільки він є організатором "Маршу мільйонів" і відповідальний за те, що відбувається на ньому.

Напередодні координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов і його дружина, прес-секретар руху Анастасія Удальцова, в чиїй квартирі влаштували трус, мали намір 12 червня прийти на допит до Слідчого комітету РФ як свідки у кримінальній справі про масові заворушення 6 травня на Болотній площі в Москві.

Зазначимо, перед тим на допит приходили телеведуча Ксенія Собчак, один з лідерів опозиційного руху "Солідарність" Ілля Яшин і блогер Олексій Навальний.

Нагадаємо, опозиціонерів, яких викликали на допит, зустрічали біля Слідчого комітету Росії в Технічному провулку посилені наряди поліції і два десятки журналістів.

До Москви, де 12 червня опозиція планує провести "Марш мільйонів", стягують внутрішні війська.

11 червня Слідчий комітет Росії провів обшуки у квартирах опозиційних лідерів. Допити і обшуки відбуваються в рамках розслідування справи про заворушення на попередньому "Марші мільйонів" 6 травня. У цій справі вже затримано 13 осіб.

Зазначимо також, хода опозиції сьогодні пройде в Москві від Пушкінської площі до проспекту Сахарова, де відбудеться мітинг, заявлено про участь 50 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram