ГоловнаСвіт

Amnesty International: обшуки в домівках російських активістів політичні

На завтра заплановано новий "Марш мільйонів".

Amnesty International: обшуки в домівках російських активістів політичні

У Міжнародній правозахисній організації Amnesty International вважають, що сьогоднішні обшуки в лідерів російської опозиції мають політичну мотивацію.

Про це в інтерв'ю радіо "Свобода" заявив голова російського відділення Amnesty International Сергій Нікітін.

Сьогодні рано вранці поліцейські прийшли до Олексія Навального, Сергія Удальцова, Ксенії Собчак. У них вилучили електронні носії інформації, а в Собчак, поряд з усім іншим, ще й велику суму грошей. Співробітники правоохоронних органів намагалися також потрапити в квартири Бориса Нємцова та Іллі Яшина, проте тих не було вдома.

Всіх, у кого проводили обшуки, викликали 12 червня на допит у справі про масові заворушення на Болотній площі 6 травня - під час останньої масової протестної акції "Марш мільйонів". На завтра заплановано новий "Марш мільйонів". І опозиціонери планували взяти в ньому участь, проте їм доведеться йти на допит.

Самі активісти заявляють про те, що обшуки проводили з порушеннями - до них, зокрема, довго не допускали адвокатів, а Ксенії Собчак правоохоронці не дозволили одягнутися.

Деякі правозахисники й опозиційні політики вже висловили думку, що сьогоднішні події спрямовані на залякування людей, незгодних із політикою влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram