ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці шукають шляхи до Туреччини

Урядові війська не дозволяють біженцям залишати країну.

Сирійські повстанці шукають шляхи до Туреччини
архивное фото
Фото: comments.ua

Сирійські повстанці шукають нові маршрути, щоб переправляти біженців і поранених мирних жителів і бойовиків до Туреччини, після того, як сирійські урядові війська почали підпалювати лісисту місцевість вздовж кордону Сирії цього місяця.

Про це повідомляє Reuters.

Навмисні пожежі є новою тактикою урядових військ президента Сирії Башара Асада, щоб позбутися повстанців, які переховуються, і перешкоджати населенню залишати країну. Раніше, з цією метою, сирійські війська замінували кордон. Повстанці кажуть, що деякі поранені помирають раніше, ніж отримують медичну допомогу в Туреччині, оскільки тепер перетин кордону вимагає втричі більше часу.

"Асад намагається блокувати всі маршрути. Вони (урядові війська) починають пожежі уздовж усього кордону. Стало дуже складно, ми змушені шукати нові маршрути...", - сказав повстанець Абу Ахмад Лахлу, який допомагає переправляти сирійські родини до Туреччини.

За словами повстанця, один із основних пунктів пропуску знаходився в декількох кілометрах від табору біженців Яйладагі, у гірській місцевості біля турецького села Гувецци (Guveccei). В даний час цей варіант використовувати неможливо через пожежі. Сирійські війська, дислоковані в двох сторожових вежах з видом на схил навпроти Гувецци, легко можуть відстежувати переміщення повстанців і біженців через обвуглені пні та попіл від хмизу, в якому раніше ховалися бунтівники і мирне населення, яке тікало із Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram