ГоловнаСвіт

Найбезпечні паролі вигадують німці

Експерти кібербезпеки провели глобальне дослідження.

Найбезпечні паролі вигадують німці
Фото: news.bigmir.net

Здійснивши дослідження в галузі кібербезпеки, експерти з'ясували, що німці захищені краще, ніж значна частина європейців.

Експерти в галузі кібербезпеки з Кембриджського університету провели глобальне дослідження: проаналізувавши 70 млн паролів, вони з'ясували, які комбінації букв і цифр найгірше захищені від хакерів.

Цікаво, що найпростіший пароль 123456 відкриває доступ до мільйонів банківських рахунків, кредитних карток і особистих даних на всіх рівнях. Знаючи цей універсальний, найпоширеніший пароль у світі, хакери можуть дозволити собі будь-що - наприклад, зламати особисту пошту Башара Асада.

Середньостатистичний пароль складається із шести знаків, і досвідчений хакер підбирає його за 10 хвилин. Китайці воліють використовувати числа, а європейці - слова. Порівняно з іншими державами, найзахищенішими виявилися німецькі та корейські користувачі.

Дослідник Джозеф Бонно впевнений, що причина - в самій німецькій мові, в якій багато довгих і складних для іноземців слів, включно з іменами і топонімами. Навіть невигадливі паролі на кшталт MarieLuise5 або Annaberg-Buchholz#1 підібрати значно складніше, ніж Joey123 або Newyork01.

Щодо корпоративних даних, то улюбленим паролем світової економіки виявився password1. За ним ідуть welcome, password01 і password2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram