ГоловнаСвіт

Північ Італії знову трясло

Жителі з переляку вибігали на вулицю.

Північ Італії знову трясло
Фото: tsn.ua

Землетрус магнітудою 4,5 бала трапився в суботу вранці на півночі Італії в областях Венето та Фріулі-Венеція-Джулія.

Підземний поштовх зареєстрували сейсмологи Національного інституту геофізики і вулканології Італії в 04.04 за місцевим часом у суботу.

Його епіцентр знаходився на глибині 7,1 кілометра неподалік від містечка Клаут, яке розташоване в області Фріулі-Венеція-Джулія.

Багато жителів населених пунктів, де відчувалися коливання земної кори, перелякані вибігали на вулицю. Повідомлень про потерпілих і руйнування не надходило.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 4,5 бала зафіксували в Італії 6 червня. Його епіцентр знаходився в Адріатичному морі неподалік від італійського міста Равенна, розташованого в області Емілія-Романья, де підземні поштовхи різної сили не припиняються вже майже три тижні.

Сильний землетрус магнітудою 6 балів стався в Емілія-Романья 20 травня. Через дев'ять днів, 29 травня, там відбувся ще один землетрус, магнітуда якого становила 5,8. Унаслідок цих стихійних лих було зруйновано сотні будинків, будівель і пам'яток архітектури, здебільшого церкви. Загальна кількість загиблих становить 26 осіб, приблизно 400 людей отримали поранення і майже 15 тисяч італійців залишилися без даху над головою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram