ГоловнаСвіт

У Білорусі працівникам килимового комбінату запропонували збирати каміння

Підприємство простоює через відсутність сировини.

У Білорусі працівникам килимового комбінату запропонували збирати каміння
Фото: abflags.com

У Білорусі співробітникам килимового комбінату "Килими Бреста" через простої підприємства запропонували підробіток у сільському господарстві.

Як повідомляє "Єврорадіо", зокрема, їх закликають збирати каміння.

На самому комбінаті, як повідомляють, немає роботи з квітня. "Керівництво повідомило працівників, що роботи може не бути і через місяць, оскільки немає сировини, а на його закупівлю не дали кредит", - зазначає "Єврорадіо".

Як зазначає видання, робітникам, яких відправили у відпустку (з виплатою частини відпускних), запропонували "взяти участь у сезонних і тимчасових роботах, у тому числі на сільськогосподарських підприємствах області". Перераховано види робіт: "збір каміння і видове прополювання", "прополювання овочів", а також "сортування брухту".

За один день підробітку обіцяють платити по 40 тисяч білоруських рублів (близько чотири з половиною долари).

Як писав раніше "Вечірній Брест", улітку 2011 року підприємству "Килими Бреста" було арештовано рахунки - через заборгованість перед державою. Після виплати частини боргу рахунки розблокували.

ВАТ "Килими Бреста" включено до приватизаційного списку концерну "Беллегпром" на 2012 рік. Згідно з наведеними даними, держава планує продати всю належну йому частку (тобто трохи менше, ніж 100 відсотків акцій).

Раніше повідомляли, президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий продавати великі держпідприємтсва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram