ГоловнаСвіт

На американській підводному човні сталася пожежа через пилосос

На борту судна не було жодного озброєння.

На американській підводному човні сталася пожежа через пилосос
Фото: news.rambler.ru

Пожежа на атомному підводному човні "Майамі", що знаходиться на військово-морській верфі в штаті Мен, сталася через загоряння в пилососі. Про це свідчать попередні результати розслідування ВМС США.

Зараз робітники ліквідовують наслідки пожежі, а експертна група оцінює збиток. За попередніми даними, він становить 400 мільйонів доларів. Ще в 40 мільйонів оцінено збиток роботи верфі. За повідомленням The Portland Press Herald, військові хочуть повернути до ладу АПЛ "Майамі" класу "Лос-Анджелес", спущений на воду 1990 року. Наголошується, що це буде дешевше, ніж будувати новий підводний човен класу "Вірджинія", який коштує понад два мільярди доларів.

Загоряння на "Майамі" відбулося вночі 23 травня в носовому відсіку субмарини, де знаходилися приміщення екіпажу та командування, а також торпедний відсік. Оскільки судно стояло на ремонті, то на його борту не було озброєння. Ядерний відсік ізолювали від вогню, реактор в момент пожежі було вимкнено. Він не отримав пошкоджень. Вніслідок десятигодинної пожежі постраждало семеро людей, враховуючи пожежників і членів екіпажу. За словами контр-адмірала Ріка Брекенриджа, всі вони отримали незначні травми і були відпущені після госпіталізації. Остаточні результати розслідування пожежі стануть відомі приблизно через два тижні.

Вранці 6 червня на пошкодженому підводному човні спрацювала пожежна сигналізація, після чого тих, хто знаходився на борту, довелося евакуювати. Пізніше з'ясували, що це була помилкова тривога.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram