ГоловнаСвіт

Генсеком Шанхайської організації співпраці призначили людину Путіна

На саміті в Пекіні висловили стурбованість ситуацією в Сирії.

Генсеком Шанхайської організації співпраці призначили людину Путіна
Фото: izvestia.ru

Новим генсеком на саміті в Пекіні країни Шанхайської організації співпраці призначили колишнього губернатора Іркутської області Дмитра Мезенцева.

Про це повідомляють РІА "Новости".

"Голови держав ухвалили рішення про призначення Мезенцева генеральним секретарем ШОС", - ідеться в інформаційному повідомленні, оприлюдненому за підсумками саміту в Пекіні.

"Держави-члени ШОС виступають проти військового втручання у справи цього регіону, примусового форсування "передачі влади", застосування односторонніх санкцій", - зазначено в тексті декларації країн ШОС, ухваленій за підсумками саміту Організації в Пекіні.

Країни ШОС також наголошують на "необхідності припинення будь-яких видів насильства на території Сирії, звідки б воно не виходило, поважають широкий загальнонаціональний діалог, що ґрунтується на незалежності, територіальну цілісність і суверенітет Сирії".

У декларації держави ШОС схвалили заходи РБ ООН із політичного врегулювання кризи. Учасники саміту переконані, що "мирне вирішення сирійської проблеми шляхом політичного діалогу відповідає загальним інтересам сирійського народу і міжнародного співтовариства".

Зазначимо, членами об'єднання, заснованого 2001 року, є Казахстан, Киргизстан, Китай, Росія, Таджикистан і Узбекистан. Під час саміту статус спостерігача в організації отримав Афганістан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram