ГоловнаСвіт

У Казахстані ведучий відмовився читати новину про НП на прикордонній заставі

У Казахстані розгорається черговий скандал.

У Казахстані ведучий відмовився читати новину про НП на прикордонній заставі

Ведучий популярної в країні програми новин "Інформбюро" 31-го каналу Владислав Дліннов відмовився читати в ефірі новину про визнання єдиного прикордонника, який вижив на прикордонній заставі в Алма-Атинській області, винуватим у вбивстві 14 товаришів.

"Невже хтось із журналістів і дикторів новин серйозно прочитає цю новину в ефірі. Це ганьба! Я відмовляюся брехати в ефірі та говорити таку маячню, буцім прикордонник "зізнався" в убивстві товаришів по службі", - написав Дліннов у своєму мікроблозі на Twitter.

Дліннов також написав заяву про звільнення.

"Я написав заяву про звільнення, але не знаю: підписало її керівництво каналу чи ні", - сказав журналіст по телефону з Алма-Ати.

Журналіст пояснив, що вважає "абсолютно неправдоподібною" версію про те, що одна людина могла застрелити 14 озброєних автоматами солдатів, "до того ж із пістолета".

За словами Дліннова, це була не єдина причина відходу з каналу. "Це одна з багатьох причин, сумнівався до останнього ... Я не шукав іншого місця роботи, йду в нікуди", - сказав телеведучий.

Матір прикордонника, який залишився живим, також не вірить у те, що її син убив 14 осіб. Керівництво комітету національної безпеки відмовилося оголошувати інформацію про перебіг розслідування НП до отримання остаточних результатів слідства.

Нагадаємо, пожежа та розстріл прикордонників на заставі в Алма-Атинській області сталися 30 травня. Було знайдено останки 15 осіб - 14 прикордонників і місцевого єгеря. Всього на цій заставі служили 15 осіб. Причини того, що сталося офіційно не розголошують.

За даними ЗМІ, пожежа могла виникнути або під час нападу на заставу, або під час з'ясування нестатутних взаємовідносин серед військовослужбовців. Міністр внутрішніх справ Казахстану Калмуханбек Касимов повідомив про затримання єдиного прикордонника, яки вижив на заставі, Владислава Челаха з пістолетом командира.

За словами міністра, прикордонник дав свідчення, їх перевіряють. 6 червня в казахстанських ЗМІ з'явилася неофіційна інформація, що Челах нібито зізнався у вбивстві своїх товаришів по службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram