ГоловнаСвіт

​Прибуток Греції від туризму може істотно впасти

Туристична індустрія не врятує країну від кризи.

​Прибуток Греції від туризму може істотно впасти

Представники туристичної індустрії припускають, що прибуток Греції від туризму може знизитися на 15% 2012 року через політичну та економічну нестабільність в країні.

Про це повідомляє Reuters 6-го червня.

Такі припущення представників індустрії викликані побоюваннями, що країна може вийти з єврозони на тлі поглиблення боргової кризи.

"Ми побачимо значне зниження доходів від туризму... приблизно на 10-15%", - заявив глава Асоціації туристичних компаній Греції Андреас Андреадіс.

2011 року доходи Греції від туризму зросли на 10% до 10,5 млрд євро. Приблизно 1,5 млн туристів відвідали країну минулого року, здебільшого за рахунок зниження тарифів і політичного протистояння в таких місцях відпочинку як Єгипет і Туніс, внаслідок чого кількість туристів досягла рекордного рівня в 16,5 млн осіб.

Туризм, який забезпечує кожне п'яте робоче місце в Греції і становить близько 15% прибутку країни, має життєво важливе значення для економіки країни. Останні оцінки зруйнували сподівання, що стародавні пам'ятники Греції і залиті сонцем острови зможуть витягнути її з боргової кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram