ГоловнаСвіт

Сирія оголосила 17 західних послів персонами нон ґрата

МЗС Сирії готове відновити зв'язки з іноземними дипломатами.

Сирія оголосила 17 західних послів персонами нон ґрата
архивное фото
Фото: http://www.daylife.com

Сирія оголосила 17 дипломатів, більшість з яких американці та європейці, "персонами нон ґрата" у відповідь на масовое вигнання сирійських послів із західних столиць минулого тижня.

Про це повідомляє Reuters 5-го червня.

Проте МЗС Сирії заявило, що уряд, як і раніше, відкритий для відновлення зв'язків з дипломатами, майже всі з яких вже були відкликані їх урядами.

"Сирійська Арабська Республіка, як і раніше, вірить у важливість діалогу, заснованого на принципах рівноправності та взаємної поваги. Ми сподіваємося, що країни, які ініціювали ці кроки (вигнання дипломатів) візьмуть ці принципи, які дозволять відносинам (з Сирією) повернутися в нормальне русло" , - говориться в заяві МЗС.

США, Франція, Великобританія, Канада, Німеччина, Італія, Іспанія, Австралія, Болгарія, Швейцарія та інші країни узгоджено вигнали сирійських дипломатів зі своєї території у відповідь на вбивство 108 осіб в місті Хула. Майже половина загиблих були діти.

Кривавий конфлікт в Сирії триває вже більше року. Сили безпеки країни намагаються придушити повстання проти правління президента Башара аль-Асада. За даними ООН, жертвами конфлікту стали близько 10 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram