ГоловнаСвіт

РФ і Білорусь почали процедуру оскарження вироку лівійського суду

Російська і білоруська сторони не згідні з рішенням суду.

РФ і Білорусь почали процедуру оскарження вироку лівійського суду
Фото: abcnews.go.com

Міністр закордонних справ Білорусі звернувся до свого лівійського колеги з проханням сприяти перегляду вироку трьом білорусам у Лівії, які разом з 19 українцями і двома росіянами визнані винуватими в пособництві режиму Муаммара Каддафі.

Про це повідомив начальник управління інформації - прес-секретар МЗС Білорусі Андрій Савіних.

"Будуть використані всі наявні політичні і правові можливості для перегляду цього судового рішення. Міністр закордонних справ Білорусі Сергій Мартинов звернувся до глави зовнішньополітичного відомства Лівії по сприяння", - зазначив офіційний представник МЗС Білорусі.

Також завідувач консульського відділу посольства РФ у Триполі Ілля Самонін заявив, що захист громадян Російської Федерації зазначив, що оскаржуватиме винесений вирок.

"Уже почали процедуру подачі апеляції, оскарження судового рішення за згодою Шадрова і Долгова. Будемо сьогодні зустрічатися з адвокатами і працювати в цьому напрямку", - сказав він.

Водночас Самонін заявив, що російська сторона не згідна з рішенням лівійського суду. "Ми поважаємо рішення лівійського суду, але не згідні з ним, тому що, на нашу думку, сторона обвинувачення не надала достатньо матеріалів, також не було надано стороні захисту достатнього часу, щоб виступити і, як годиться, захистити наших громадян", - пояснив він.

Як повідомляли, сьогодні, 4 червня, стало відомо, що військовий суд Триполі засудив 19 громадян України, росіянина і трьох білорусів до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі. Ще одного росіянина засуджений до довічного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram