ГоловнаСвіт

Учительку, яка розповіла про фальсифікації, оштрафували на 30 тисяч

Адвокати Тетяни Іванової заявили, що мають намір оскаржити це рішення.

Учительку, яка розповіла про фальсифікації, оштрафували на 30 тисяч
Татьяна Иванова
Фото: Lenta.ru

Василеострівський суд Санкт-Петербурга зобов'язав колишнього завуча міської школи номер 575 Тетяну Іванову виплатити 30 тисяч рублів на користь районних органів освіти.

Отже, суд частково задовольнив позов про захист ділової репутації, за яким начальник відділу освіти Василеостровського району Наталія Назарова мала намір отримати 100 тисяч рублів. Адвокати Тетяни Іванової заявили, що мають намір оскаржити це рішення.

Позов проти Тетяни Іванової подали після того, як вона звинуватила чиновників РВНО і Міську виборчу комісію в організації фальсифікацій на виборах в Держдуму і Законодавчі збори Санкт-Петербурга 4 грудня 2011 року. Іванова як голова дільничної комісії номер 99 після виборів заявила про тиск - за її словами, дільничним комісіям наказували за гроші підробляти підписи і вкидати бюлетені.

Після того, як Тетяна Іванова спробувала перешкодити фальсифікаціям на своїй дільниці, їй довелося звільнитися зі школи. Історія колишньої завучки здобула широку підтримку в тисяч користувачів соціальних мереж. Коли стало відомо, що на педагога подали до суду, в Інтернеті розпочався збір коштів на її підтримку.

1 червня кілька десятків людей зібралися біля будівлі суду з квітами, щоб підтримати Іванову. Серед присутніх були її учні, а також активісти опозиційних рухів. Говорячи про реакцію громадськості на свої дії, колишня завучка заявила: "Це все одно перемога".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram