ГоловнаСвіт

У Казахстані заборонили показ фільму "Диктатор"

Це третя комедія актора Саші Барона Коена.

У Казахстані заборонили показ фільму "Диктатор"
Кадр из фильма "Диктатор"
Фото: Lenta.ru

Фільм "Диктатор" коміка Саші Барона Коена і сценариста Ларрі Чарльза зняли з прокату в Казахстані через два тижні після прем'єри.

Картина зникла з репертуару кінотеатрів у п'ятницю, 1 червня. У компанії "Інтерфільм", яка є прокатником картини, відмовилися коментувати цю інформацію.

Прем'єра нової комедії Коена в країнах Центральної Азії та Росії відбулася 17 травня. У деяких країнах, наприклад у Туркменістані і Таджикистані, "Диктатора" заборонили, як повідомлялося, через "менталітет місцевих жителів". В Узбекистані картину демонструють у скороченому варіанті - замість 83 хвилин фільм іде 71 хвилину. Які саме сцени вирізали з фільму, невідомо.

"Диктатор" - фільм, що розповідає "героїчну історію диктатора, який ризикує своїм життям, щоб у жодному разі не допустити демократію у свою настільки любовно гноблену країну". Це третя комедія Саші Барона Коена, який раніше знявся у фільмах "Борат: культурні дослідження Америки на користь славної держави Казахстан" і "Бруно". Обидві картини було заборонено показувати в кінотеатрах Узбекистану; першу не дозволили демонструвати також у Казахстані та Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram