ГоловнаСвіт

Польща закуповує бронетехніку

Згідно з вимогами польського міністерства оборони, маса машини не повинна перевищувати 1,7 тонни.

Польща закуповує бронетехніку
MaxxPro
Фото: Lenta.ru

Міністерство оборони Польщі оголосило тендер на поставку 118 бойових броньованих машин. Бронемашини встануть на озброєння сил спеціальних операцій сухопутних військ Польщі, які зараз дислоковані в Афганістані в провінції Газні. Заявки на участь у конкурсі прийматимуться до 6 червня 2012 року включно.

Згідно з вимогами польського міністерства оборони маса машини, здатна перевозити не менше за трьох бійців, не повинна перевищувати 1,7 тонни. Запас ходу бронеавтомобілів повинен бути не менше за 800 кілометрів, а максимальна швидкість - щонайменше сто кілометрів на годину на шосе і 60 кілометрів на годину - на пересіченій місцевості.

Кожна машина має бути оснащена ударопоглинаючим сидіннями з чотирьохточковими ременями безпеки. На бронемашини мають бути встановлені кулемети калібру 7,62 або 12,7 міліметра, а також 40-міліметрові гранатомети.

У серпні 2010 року польські військовослужбовці, дислоковані в Афганістані, отримали 20 нових бронетранспортерів MaxxPro Dash виробництва американської компанії Navistar. Ці машини передали польській стороні в межах договору про лізинг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram