ГоловнаСвіт

У Шотландії заарештовано колишнього прес-секретаря британського прем'єр-міністра

Підозрюваного звинувачують у лжесвідченні.

У Шотландії заарештовано колишнього прес-секретаря британського прем'єр-міністра
архивное фото

Колишнього прес-секретаря прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона Енді Коулсона затримано в Шотландії за підозрою у лжесвідченні в суді.

Про це повідомляє Reuters 30 травня.

2010 року, ще працюючи на Кемерона, Енді Коулсон сказав у суді, що нічого не знав про незаконну діяльність журналістів, поки був головним редактором таблоїду News of the World (NoW). Відтоді Коулсона заарештовували за звинуваченням у прослуховуванні телефонів публічних людей для таблоїду.

Коулсон пішов у відставку в січні 2011 року після того, як поліція знову порушила справу про прослуховування телефонів співробітниками газети NoW медіа-магната Руперта Мердока. Він заперечував, що знав про злочин.

Утім, колишній редактор відділу шоу-бізнесу NoW Шон Хоара, який був головним свідком у скандалі з прослуховуванням, стверджував, що головред таблоїду Енді Коулсон був "у курсі" прослуховування, ба більше - головний редактор "активно підтримував" цю протизаконну практику.

Самому Хоарі доводилося не раз програвати записи перехоплених розмов і голосових повідомлень перед Коулсон, з яким він підтримував дружні стосунки. У наступних своїх інтерв'ю Шон кілька разів наголошував, що прослуховування і перехоплення електронних повідомлень були "повальними" в "жовтих" британських виданнях, що належать холдингу News Corp Мердока.

Колишній редактор відділу шоу-бізнесу NoW помер в липні 2011-го. Причина смерті Хоари залишається невідомою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram