ГоловнаСвіт

Азербайджан заявив про запобігання теракту напередодні "Євробачення"

Лідера терористів знищено.

Азербайджан заявив про запобігання теракту напередодні "Євробачення"

Міністерство національної безпеки (МНБ) Азербайджану запобігло спробі терористичної акції напередодні "Євробачення" в Баку.

"Одним з основних завдань транснаціональної збройної злочинної групи було вчинення напередодні "Євробачення-2012" терористично-провокаційної акції", - заявили в Центрі громадських зв'язків міністерства в середу.

Наголошено, що внаслідок проведеної співробітниками МНБ антитерористичної операції знешкоджено кероване якимось Вугаром Падаровим збройне угруповання, що планувало провокації, саботаж і теракти, аби порушити суспільно-політичну стабільність в Азербайджані під час проведення "Євробачення".

Згідно з даними МНБ, збройне угруповання із цією метою планувало здійснити кілька терактів у місцях релігійного поклоніння різних конфесій Азербайджану, а також напади на адміністративні будівлі правоохоронних органів.

Зазначено, щоби реалізувати свої цілі, збройна група передбачала підготувати в сусідніх із Дагестаном азербайджанських районах бліндажі й інші місця тимчасового перебування бойовиків.

МНБ з метою знешкодження збройної злочинної групи провело широкомасштабні операції в містах Баку, Гянджа, Сумгаїт, а також у Гахському, Загатальському, Шекінському, Гусарському, Апшеронському, Хачмазькому і Шабранському районах республіки.

"У кількох випадках співробітникам правоохоронних органів було вчинено збройний опір з боку членів озброєної злочинної групи. У підсумку Вугара Падарова знищено, основну частину збройної групи знешкоджено", - зазначає ЦГЗ МНБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram