ГоловнаСвіт

Уболівальників закликали не використовувати радянської символіки на Євро-2012

Зображення серпа і молота прирівнюють у Польщі до фашистської символіки.

Уболівальників закликали не використовувати радянської символіки на Євро-2012
Фото: russianlook.com

Російським уболівальникам не варто використовувати радянську символіку під час чемпіонату Європи, заявив заступник посла Польщі в Росії Ярослав Ксьонжек.

"Інформація доволі нова. Тож офіційної реакції наразі навіть не знаю, її ніде не було, - зізнався Ксьонжек, коментуючи інформацію про марш вулицями Варшави, який готують російські вболівальники. - Узагалі-то, все має бути нормально, тому що, за польськими законами, такі речі прийнятні".

"Думаю, до майки з написом "СРСР" ніхто не чіплятиметься. А ось зображення серпа і молота прирівнюється в Польщі до фашистської символіки і заборонені законом. Хочеться вірити, що жодних серйозних інцидентів на цьому ґрунті не трапиться. Якщо говорити безпосередньо про трибуни, то правила УЄФА чітко регламентують, що можна проносити, банери якого змісту можна вивішувати", - наголосив він, повідомляє "Спорт-Экспресс".

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року пройде у восьми містах України та Польщі з 8 червня по 1 липня.

У своєму першому матчі на Євро-2012 збірна Росії 8 червня зіграє у Вроцлаві з Чехією. Інші два матчі російська команда проведе у Варшаві - 12 червня підопічні Адвокаата зустрінуться з Польщею, а 16 числа зіграють із Грецією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram