ГоловнаСвіт

У Техасі школярку посадили у в'язницю за прогули

За законом, протягом півроку допускається десять прогулів без поважної причини.

У Техасі школярку посадили у в'язницю за прогули
Дайян Трэн
Фото: Lenta.ru

Суд Х'юстона (штат Техас) засудив 17-річну Даян Трен до 24 годин тюремного ув'язнення і 100 доларів штрафу за прогули шкільних занять. Розпорядження про арешт з'явилося 23 травня.

Крім навчання вона змушена працювати в двох місцях: на вихідних у фірмі, яка прцює в сфері організації весіль, і в інші дні - у хімчистці. Водночас вона допомагає старшому братові, студенту Техаського університету сільського господарства і механіки, і малолітній сестрі, яка живе у родичів.

За інформацією ABC News, сама Даян фактично мешкає в будинку однієї зі своїх начальниць, оскільки її батьки розлучилися. Мати дівчини виїхала з Техасу і проживає в штаті Джорджія, а батько майже не з'являється вдома (за іншими даними, він також залишив штат). За словами Даян, іноді вона настільки втомлюється, що просто не може прокинутися вранці, щоб прийти вчасно до школи.

Скільки саме днів пропустила школярка не повідомляється, але за законом протягом півроку допускається не більше десяти прогулів без поважної причини. Незважаючи на пропуск уроків, Даян навчається на відмінно і відвідує курси для абітурієнтів. Проте, суд відмовився зробити виняток для неї, не бажаючи створювати прецедент для інших учнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram