ГоловнаСвіт

В ефірі BBC переплутали прапор ООН із логотипом комп'ютерної гри

Офіційний представник британської телерадіокорпорації вже попросив пробачення.

В ефірі BBC переплутали прапор ООН із логотипом комп'ютерної гри
Фото: Newsru.com

Під час репортажу, присвяченого конфлікту в Сирії, журналісти BBC замість емблеми ООН вивели на екран логотип із комп'ютерної гри Halo.

Протягом 30 секунд за спиною у телеведучої Софі Реворт поруч з емблемою правозахисної організації Amnesty International красувався не блакитно-білий прапор ООН, а чорно-золотий символ Космічного командування Об'єднаних Націй (ККОН) із популярного шутера.

Схоже, журналістів підвів пошук зображень у Google, пише видання: річ у тім, що при запиті UNSC (СБ ООН) пошуковик видає лише логотип Космічного командування Halo, абревіатура якого збігається зі скороченою назвою Ради.

Офіційний представник британської телерадіокорпорації вже попросив пробачення. "BBC News докладає всіх зусиль для забезпечення точності всіх трансляцій зображення, дуже рідко, але все ж трапляються помилки", - заявив він.

"На жаль, минулого тижня під час новинного блоку було використано неправильний логотип, і ми просимо вибачення за помилку. Зображення не транслювали під час наших наступних ефірів", - уточнив він.

Помилка BBC не унікальна. Так, наприклад, The CanAsian Times теж заплуталися з реальними та вигаданими логотипами: нині в їхніх матеріалах про Сирію також використовують зображення з Halo як ілюстрацію до РБ ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram