ГоловнаСвіт

Росія готова до введення безвізового режиму з США

Угода спрямована на поліпшення умов для поїздок громадян.

Росія готова до введення безвізового режиму з США
Юрий Ушаков
Фото: РИА Новости

Росія готова перейти на безвізовий режим із США та чекає від американської сторони кроків у відповідь, заявив у вівторок журналістам помічник президента РФ Юрій Ушаков.

"Ми в принципі готові до того, щоб узагалі перейти на повністю безвізовий режим взаємних поїздок. Справа за нашими американськими партнерами", - сказав Ушаков на брифінгу.

За його словами, президент РФ Володимир Путін "велике значення надає спрощенню візового режиму". Ушаков нагадав, що в листопаді минулого року Путін, який тоді обіймав посаду прем'єра, на зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом виступив із такою ініціативою.

"Нині ми дуже задоволені тим, що в листопаді минулого року вдалося укласти двосторонню угоду про спрощення візових формальностей. Це хороший крок уперед. Звичайно, обміни між громадянами збільшуватимуться", - зазначив помічник президента.

Угоду про спрощення візового режиму між РФ і США було розроблено на виконання спільної заяви президентів РФ і США про співпрацю у візовій сфері, прийнятої за підсумками зустрічі в Довілі 26 травня 2011 року й укладеної у формі обміну нотами від 1 та 19 листопада 2011 року.

Угода спрямована на створення більш сприятливих умов для поїздок громадян Росії та США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram