ГоловнаСвіт

Проти Навального поновили справу

Слідство має власну версію діяльності російського опозиціонера.

Проти Навального поновили справу
Фото: стоп кадр из видеоролика www.lifenews.ru

Проти російського опозиціонера Олексія Навального поновили розслідування кримінальної справи.

Про це повідомили в Слідчому комітеті Росії.

"За розпорядженням керівництва Слідчого комітету Росії, скасовано постанову слідчого управління СК Росії по Кіровській області про припинення кримінальної справи щодо Олексія Навального, порушеної у травні 2011 року за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.165 КК РФ (заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою за відсутності ознак розкрадання)", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, 2009 року Навальний, коли він був радником губернатора Кіровської області на громадських засадах, вчинив низку незаконних дій, унаслідок яких Кіровському обласному державному унітарному підприємству "Кіровліс" було завдано збитків в особливо великому розмірі.

Цю кримінальну справу передано для подальшого розслідування до слідчого управління у Приволзькому федеральному округу СК Росії.

Нагадаємо, Навальний був одним із організаторів масових акцій протесту проти фальсифікацій результатів виборів до Держдуми РФ 4 грудня 2011 року.

Незгідні з черговою перемогою партії влади "Єдина Росія" створили рух "За чесні вибори", який координує діяльність опозиціонерів. Одним із популярних гасел опозиції, яке придумав Навальний, стало гасло "Єдина Росія - партія шахраїв і злодіїв".

Остання масова акція відбулася 6 травня - напередодні інавгурації президента РФ Володимира Путіна, і закінчилася масовими заворушеннями, в результаті яких у Москві було затримано близько 400 осіб.

9 травня Навального заарештували на 15 діб за несанкціоновану акцію в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram