ГоловнаСвіт

Столиця Китаю пускатиме туристів без віз

У першому кварталі цього року Пекін прийняв близько 1 мільйона іноземних туристів.

Столиця Китаю пускатиме туристів без віз
Фото: ru.tsn.ua

Китайська столиця готує для іноземців полегшені процедури відвідування міста. Влада Пекіна хоче дозволити іноземним туристам перебувати в місті протягом 72 годин без в'їзної візи. Відповідну пропозицію вже опрацьовують відповідні відомства.

"Очікується, що цей крок дозволить привабити в місто ще більше іноземних туристів", - сказав представник міграційного департаменту управління громадської безпеки Пекіна Лі Сун.

Схожі правила безвізового в'їзду іноземців на невеликий термін вже діють у Шанхаї (48 годин) і на курортах китайського острова Хайнань (21 день для туристичних груп).

За офіційними даними, у першому кварталі цього року Пекін прийняв близько 1 мільйона іноземних туристів. Більшість із них прибули зі США, з Японії та Південної Кореї.

Нова пропозиція про спрощення процедури відвідування міста іноземцями прозвучала на тлі розгорнутої поліцією Пекіна в середині травня 100-денної кампанії з перевірки документів іноземних громадян, аби виявити порушення візового режиму, а також перевірки законності їхнього проживання і роботи на території міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram