ГоловнаСвіт

"Братство" Єгипту закликає до іноземного втручання в Сирії

"Брати-мусульмани" обурені ситуацією в Сирії.

"Братство" Єгипту закликає до іноземного втручання в Сирії
архивное фото
Фото: http://right-world.net/

Ісламський рух "Брати-мусульмани" в понеділок закликав арабські та інші світові держави втрутитися в "сирійську ситуацію" після того, як 108 людей було вбито в місті Хула внаслідок нападу військ президента Башара Асада.

Про це повідомляє Reuters 28-го травня.

Зображення закривавлених дитячих тіл й інших загиблих в Огуді шокували світ і підкреслили провал угоди про припинення вогню, яка набула чинності 12-го квітня.

"Брати-мусульмани закликають арабські, ісламські та міжнародні уряди... і людей вільного світу втрутитися, щоб зупинити цю різанину, особливо після провалу міжнародних сил і міжнародного моніторингу, щоб припинити її (різанину)", - заявив прес-секретар партії Махмуд Жозлан.

Проте, він не сказав, які саме дії світове співтовариство має вжити щодо Сирії.

Згідно з попередніми опитуваннями, кандидат "Братів-мусульман" на президентських виборах в Єгипті Мухаммед Мурсі лідирує в першому турі виборів. За результатами попередніх виборів ісламський рух вже домінує в обох палатах парламенту.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН в неділю 27-го травня засудила уряд Асада за стрілянину з важкої зброї та численні жертви в місті Хула.

Жозлан також закликав сирійців відволіктися від суперечок і об'єднатися, щоб "повалити режим, успішно здійснити революцію і звільнити героїчний сирійський народ". Він підкреслив, що злочини сирійського уряду гірше, ніж у Чингісхана, засновника і першого великого хана Монгольської імперії.

"Брати мусульмани" Сирії є частиною опозиції Асада, чий батько, покійний президент Хафез аль-Асад, жорстоко придушив збройне ісламістське повстання 1980-му року.

Сирійське та єгипетське відділення "Братства" поділяють однакову ідеологію, але не мають прямих організаційних зв'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram