ГоловнаСвіт

Тоні Блера допитають у справі про прослуховування

Тоні Блера допитають у справі про прослуховування

Тоні Блера допитають у справі про прослуховування
Тони Блэр
Фото: Lenta.ru

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер у понеділок, 27 травня, дасть свідчення перед парламентською комісією, яка розслідує справу про прослуховування телефонів співробітниками таблоїду News of The World.

Нині закрите видання належало медіакорпорації Руперта Мердока News Corp. Парламентарів цікавить, перш за все, характер відносин News Corp з британським урядом під час прем'єрства Блера з 1997 до 2007 року. Видання Мердока, зазначає агентство, регулярно підтримували Блера під час виборчих кампаній. Сам колишній прем'єр є хрещеним батьком одного з дітей медіамагната.

Крім Блера на питання парламентарів найближчим часом відповість чинний міністр культури, ЗМІ і спорту Великобританії Джеремі Хант. За деякими даними, він сприяв спробам News Corp поглинути супутниковий телеканал BSkyB, тимчасом як мав дотримуватися нейтралітету.

Публічне розслідування справи про прослуховування телефонних переговорів співробітниками News of The World почалося більше десяти місяців тому. Відтоді було допитано понад 150 людей, близько 50 було заарештовано. У липні 2011 року News Corp закрила таблоїд, проте під підозрою в отриманні інформації незаконними способами опинилися й інші видання медіакорпорації, серед яких газети The Sunday Times і The Sun.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram