ГоловнаСвіт

У Фінляндії 18-річний хлопець відкрив стрілянину по людях

Одну людину вбито, не менше восьми отримали поранення.

У Фінляндії 18-річний хлопець відкрив стрілянину по людях
Полиция на месте проишествия
Фото: www.mtv3.fi

18-річний хлопець відкрив стрілянину з вогнепальної зброї в місті Хювінкяа на півдні Фінляндії, вбито одну людину, не менше восьми отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на поліцію.

Інцидент стався в суботу вранці, зловмисник зник з місця злочину.

За даними YLE, загибла - дівчина 18 років, ще двоє постраждалих перебувають у критичному стані, один із них отримав поранення в обличчя.

За даними норвезької газети Stavanger Avis поранення отримали 9 осіб. Очевидець, на свідчення якого посилається газета, розповів, що одягнений у камуфляжну форму снайпер лежав на даху ресторану "Зум" і стріляв з гвинтівки. За словами очевидця, він продовжував стріляти і після того, як спустився з даху, а потім зник з місця події.

Пізніше стрілка заарештували, повідомляє BBC News.

Йому 18 років. Під час затримання він не чинив опору. При собі у чоловіка не було зброї, зазначає видання Svenska YLE. Ім'я затриманого не розголошується.

Арешт було здійснено близько восьмої ранку 26 травня в центрі міста. Також поліції вдалося виявити зброю, з якої велася стрілянина. У затриманого не було ліцензії на володіння вогнепальною зброєю, однак у поліції припускають, що злочинець міг дістати її через родичів.

Місто Хювінкяа розташоване у 50 кілометрах на північ від Гельсінкі в провінції Уусімаа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram