ГоловнаСвіт

Переговори Ірану зі світовими державами застопорилися

Причина - санкції Заходу.

Переговори Ірану зі світовими державами застопорилися
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Іран у четвер звинуватив світові держави у створенні "важкої атмосфери", яка перешкоджає переговорам щодо ядерної проблеми, що і стало причиною непорозумінь у переговорах.

Про це повідомляє Reuters 24 травня.

Іран зазначив, що хоче негайного звільнення від економічних санкцій. Він назвав це невід'ємною частиною будь-якої угоди з припинення збагачення урану.

Іранські ЗМІ, близькі до делегації Тегерана, повідомляють, що Іран наполягає на "принципі" взаємності "поступок, які, за його словами, обіцяли світові держави на попередніх переговорах у Стамбулі минулого місяця.

"Іранські дипломати, близькі до переговорів, вважають, що підхід (Заходу) в Стамбулі був більш позитивним і обнадійливим, аніж той, який розглядають у Багдаді зараз. Залишається дізнатися, чи буде Іран готовий продовжити переговори в неоднозначних умовах, які Захід виставляє в новому раунді переговорів", - повідомляє іранське агентство ISNA.

У середу 23 травня Вашингтон висловив обережну надію, що Іран, нарешті, надасть докази того, що його ядерна програма для мирних цілей.

Нагадаємо, Захід вважає, що Іран використовує свою ядерну програму для створення ядерної зброї.

Верховний представник Європейського Союзу в закордонних справах і політики безпеки Кетрін Ештон, яка очолює делегацію переговірників у Багдаді, зустрілася зі своїм іранським колегою в четвер перед тим, як сторони відновили пленарне засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram