ГоловнаСвіт

Сирія отримує паливо з Венесуели

Санкції Заходу впливають на життєдіяльність усієї країни.

Сирія отримує паливо з Венесуели
архивное фото
Фото: corpnews.com.ua

Незважаючи на санкції Заходу, венесуельський танкер повертається додому із Сирії з вантажем нафти після того, як на початку цього тижня доправив у країну дизельне паливо.

Про це повідомляє Reuters 24 травня.

Танкер завантажив очищену нафту, яку можна використати для виготовлення бензину, в сирійському порту Баніас. Супутникове стеження показує, що судно прибуде у венесуельський порт Амуа 12 червня.

Negra Hipolita - третє судно для доставки дизельного палива з Венесуели до Сирії. Згідно із заявою державного інформаційного агентства Сирії, зараз готується четверте відвантаження палива.

Минулого року Венесуела розгнівала Вашингтон постачанням палива до Ірану, на який також поширюються санкції Заходу.

ЄС ужив заходів щодо запобігання постачань дизельного палива в Сирію, оскільки його можуть використати як паливо для важких транспортних засобів, у тому числі для танків. Тисячі людей були вбиті в Сирії під час річного повстання проти правління президента Башара аль-Асада. Використання важких військових транспортних засобів зіграло суттєву роль у цьому конфлікті.

Незважаючи на хронічний дефіцит дизельного палива, Сирія вже давно має відповідні переробні потужності для того, щоб бути експортером очищеної нафти.

Запровадження жорсткіших санкцій з боку ЄС наприкінці березня ускладнили постачання дизельного палива в Сирію. Насамперед санкції вплинули на звичайних сирійців, які боролися з дефіцитом протягом декількох місяців, і особливо постраждало сільське господарство, якому важка техніка необхідна для життєдіяльності. Дефіцит палива є таким серйозним, що фермери використовують коней і мулів. За даними неурядової організації Avaaz, це спричиняє величезне зростання цін на зернові і зачіпає людей по всій країні.

У середу, 23 травня, сирійські чиновники заявили, що ведуть переговори про доставку палива з Алжиру й Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram