ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція вимагає відпустити викрадених ліванців

Сирія порушує мирну угоду.

Сирійська опозиція вимагає відпустити викрадених ліванців
Фото: www.timesofisrael.com

Сирійська політична опозиція у вигнанні, Сирійська національна рада (СНР), в середу закликала сирійських повстанців забезпечити звільнення 13-ти ліванських шиїтських паломників, викрадених біля північного сирійського міста Алеппо.

Про це повідомляє Reuters 23-го травня.

Викрадені знаходилися в автобусі, який зупинили збройні повстанці під час перетину кордону з Туреччини до Сирії на шляху до Ірану у вівторок 22-го травня.

Викрадення сталося через два дні після бойових дій у столиці Лівану між прихильниками 14-місячного сирійського повстання і людьми, лояльними до президента Башара Асада

"Сирійська національна рада засуджує будь-які викрадення людей, нападу чи тероризування наших ліванських братів і вимагає їх негайного звільнення. Рада закликає посадових осіб Вільної сирійської армії (ВСА)..., які повстали проти репресій і злочинів режиму, зробити все можливе, щоб звільнити ліванських братів", - йдеться в заяві СНР.

ВСА є зонтичної групою, створеною офіцерами в еміграції, щоб спробувати об'єднати повстанців під централізованим командуванням. Але більшість повстанців діють поза контролем ВСА, а відносини між ВСА та СНР залишаються напруженими.

Повстанці в північній Сирії сказали, що жоден із основних сунітських партизанських загонів, які працюють в області, мабуть, не брав участь у викраданнях людей.

Родини викрадених перекрили дороги, в тому числі шосе до аеропорту, в шиїтських мусульманських передмістях південного Бейрута, щоб вимагати їх звільнення. Бейрут - оплот Хезболли, політичний рух і партизанська група, яка є сильним союзником Асада в Лівані.

Іранський дипломат в Дамаску заявив у середу, що три іранських водія вантажівок, що доставляли партію товару, були викрадені в понеділок, відразу після перетину кордону з Туреччини до Сирії. Він процитував посла, довіреного в справах Аббас Голроу, який сказав, що на чоловіків "напали та викрали озброєні сірійські групи". Іран є головним прихильником Асада на Близькому Сході.

Світова громадськість продовжує уважно стежити за розвитком подій в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram