ГоловнаСвіт

Казахстан будує "Новий Шовковий Шлях"

Країна здійснила успішний перехід від комунізму до капіталізму

Казахстан будує "Новий Шовковий Шлях"
Фото: tengrinews.kz

У Казахстані триває будівництво нової економіки. Про це заявив президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв під час відкриття П'ятого Астанинського економічного форуму, повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна.

Нурсултан Назарбаєв зазначив, що за 20 років незалежності Республіка Казахстан здійснила успішний перехід від комунізму до капіталізму, і запропонував для розгляду проект "Новий Шовковий Шлях". Суть цього проекту - реалізація амбіцій Республіки Казахстан в боротьбі за глобальний світовий транзит.

"Новий Шовковий Шлях" покликаний послужити розвитку транспортної інфраструктури Казахстану. У глобальному інвестиційному проекті передбачається участь іноземних компаній. У своїй промові Нурсултан Назарбаєв запропонував усім зацікавленим іноземним інвесторам долучатися до цього проекту.

Зазначимо, що слова президента Казахстану отримали широке обговорення в кулуарах Астанинського економічного форуму. Зокрема, експерти приділяють особливу увагу ролі Казахстану в транспортному коридорі Китай-Туреччина-Європа, а також питанню максимального використання Казахстаном свого геополітичного розташування.

Нурсултан Назарбаєв також заявив про те, що сьогодні влада Казахстану активно працює над диверсифікацією казахської економіки і зниженням залежності економіки країни від експорту енергоресурсів.

Нагадаємо, що в роботі П'ятого Астанинського економічного форуму беруть участь віце-президент Інституту Горшеніна Віктор Соколов і директор політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram