ГоловнаСвіт

"Вихід Греції з зони євро неминучий", - німецький депутат

Якщо Греція припинить реформи.

"Вихід Греції з зони євро неминучий", - німецький депутат
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Заступник лідера німецького Християнсько-соціального союзу (ХСС) Олександр Добріндт заявив, що вихід Греції з зони євро неминучий, якщо радикали, які виступають проти суворої економіки, виграють на виборах 17 червня і припинять болючі економічні реформи.

Про це повідомляє Reuters 23-го травня.

Добріндт і раніше заявляв, що Греція може "почуватися краще" поза зоною євро, але його останні коментарі підкреслюють зростаюче роздратування грецькими політиками в Берліні.

"У день виборів прийдуть останні години грецького євро. Якщо комуністи або інші радикали переможуть на виборах, вихід Греції із зони євро буде неминучии. Європа не може і не повинна погоджуватися, якщо грецькі радикальні ліві виконають свою обіцянку в односторонньому порядку призупинити погашення позики і припинити реформи", - сказав Добріндт.

Добріндт підкреслив, що жорсткі скорочення витрат, підвищення податків та інші реформи, узгоджені з міжнародними кредиторами в обмін на 130 мільярдів євро кредитів, не підлягають обговоренню.

Інші німецькі політики, серед яких і канцлер Німеччини Анґела Меркель і міністр фінансів Вольфґанґ Шойбле, також настійно закликали Грецію дотримуватися своєї програми економії. Але вони публічно попередили про створення в Греції нової валюти в разі перемоги радикалів на виборах.

Молодий лідер грецьких лівоцентристських сил Алексіс Ціпрас під час свого візиту до Берліна у вівторок 22-го травня наполягав на припиненні заходів жорсткої економії в своїй країні, але він не зустрічався з членами коаліції Меркель.

Меркель та інші лідери ЄС мають зустрітися в Брюсселі в середу ввечері, щоб обговорити нові способи оживити економічне зростання в зоні євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram