ГоловнаСвіт

Поляки готували масштабні акції протесту на Євро-2012

Качиньський не хоче нашкодити країні.

Поляки готували масштабні акції протесту на Євро-2012

Найбільша польська опозиційна партія "Право і Справедливість" (PiS) вирішила відмовитися від проведення масових акцій протесту під час Євро-2012, про які заявляла раніше.

Про це заявив на прес-конференції у Варшаві керівник партії Ярослав Качинський.

"Хочемо, щоб це був спокійний час. Без будь-яких умов PiS буде дотримуватися цього правила, й очікує, що наші партнери також це робитимуть", - сказав він.

Качинський пояснив це рішення бажанням не нашкодити проведенню Євро-2012 у Польщі.

Водночас він зазначив, що єдиним масовим заходом, який опозиція планує провести під час чемпіонату, буде вшанування 10 червня пам'яті жертв Смоленської авіакатастрофи, яку PiS проводить щомісячно з моменту аварії 10 квітня 2010 року.

Нагадаємо, про намір страйкувати під час Євро-2012, крім PiS, раніше заявляли представники профспілок, у тому числі профспілка митної служби, які виступають проти підвищення пенсійного віку в Польщі до 67 років.

Минулого тижня глава польського уряду Дональд Туск висловив сподівання, що поляки утримаються від страйків під час Євро-2012, оскільки це зашкодить проведенню заходу в країні, яке влада хоче використати для популяризації Польщі у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram