ГоловнаСвіт

Уряд Північної Осетії пішов у відставку

Віце-прем'єрові закидали незаконне фінансування футбольного клубу.

Уряд Північної Осетії пішов у відставку
Николай Хлынцов
Фото: Lenta.ru

Очільник Північної Осетії Таймураз Мамсуров відправив у відставку уряд республіки. Відповідний указ було підписано ввечері 21 травня.

Екс-членам уряду доручено виконувати свої обов'язки до формування нового складу кабінету. Нинішній голова уряду Микола Хлинцов займав цю посаду з 2006 року. Доти він працював заступником начальника Північно-Осетинської митниці.

Про причини відставки кабінету Мамсуров заявив, що в уряд необхідно "влити свіжу кров", аби інтенсифікувати соціально-економічні перетворення. Також, на думку очільника республіки, треба зміцнити фінансово-економічний блок уряду, в діяльності якого виявлено вади.

Виступаючи перед журналістами, Мамсуров сказав, що вже вніс на розгляд парламенту кандидатуру Сергія Такоєва як нового прем'єр-міністра. Такоєв займав посаду віце-прем'єра. Він фігурував у справі про перевищення повноважень і був виправданий судом.

Віце-прем'єрові закидали незаконне фінансування футбольного клубу "Аланія" - за бюджетні кошти протягом 2001-2003 років. За версією слідства, через дії Такоєва розформували полк МВС, який охороняв адміністративний кордон з Інгушетією, внаслідок чого став можливим теракт у Беслані 2004 року.

Кілька днів тому відбулася зміна уряду в іще одній північнокавказької республіки - в Чечні. Її глава Рамзан Кадиров 17 травня відправив у відставку кабінет свого двоюрідного брата Одеса Байсултанова.

21 травня новим прем'єром Чечні призначено Ісу Тумхаджиєва, який займав посаду віце-прем'єра і курирував соціальний блок. Окрім того, зберіг свою посаду керівник адміністрації глави й уряду республіки, герой Росії Магомед Даудов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram