ГоловнаСвіт

Гей-парад у Тбілісі закінчився бійкою

Учасники ходи побилися з "православними батьками".

Гей-парад у Тбілісі закінчився бійкою
Фото: EPA/UPG

Гей-парад, який проходив у центрі Тбілісі, завершився бійкою між його учасниками й активістам радикального руху "Спілка православних батьків Грузії".

У ході, присвяченій міжнародному дню боротьби з гомофобією, брали участь близько 50 представників сексуальних меншин і членів неурядової організації "Ідентичність". Захід було погоджено з мерією

Тбілісі.

На проспекті Руставелі учасників параду, яких супроводжували поліцейські, зупинили близько 200 членів "Спілки православних батьків". Після словесної перепалки між активістами радикального руху та їхніми опонентами зав'язалася бійка. Масовому побиттю учасників гей-параду вдалося запобігти завдяки втручанню правоохоронців.

За даними "Новини-Грузія", акція на підтримку сексуальних меншин проходила під гаслом "Геть гомофобію". Хода стартувала від Тбіліського концертного залу, її кінцевим пунктом була Колгоспна площа.

Як інформують "Новини-Грузія", учасниками гей-параду було лише 20 осіб. У повідомленні сказано, що на проспекті Руставелі шлях ході перегородили 30 членів Спілки православних батьків Грузії та близько десяти представників духовенства, після чого сталася бійка. Про потерпілих унаслідок неї не повідомляють, проте агентство уточнює, що одному з учасників ходи, членові НВО "Ідентичність" Левану Берішвілі порвали майку.

У Патріархії Грузії агентству заявили, що її представники "не перебували і не могли перебувати в лавах тих духовних осіб, які перегородили шлях учасникам акції", а члени Спілки православних батьків прийшли на неї з власної ініціативи.

Зазначимо, що Міжнародний день боротьби з гомофобією відзначають у низці країн, починаючи з 2003 року. Дату 17 травня вибрано не випадково - у цей день Всесвітня організація охорони здоров'я вилучила гомосексуальність із Міжнародної класифікації хвороб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram