ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві поліція затримала 30 опозиціонерів

Усіх затриманих доправили у відділення поліції в центрі Москви.

У Москві поліція затримала 30 опозиціонерів
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Понад 30 осіб затримано ввечері в середу, 16 травня, в районі Кудринської площі, де відбуваються "народні гуляння" опозиції.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах столиці.

"Затримано понад 30 осіб. Усіх затриманих доправлено у відділення поліції в центрі Москви", - сказав співрозмовник агентства.

Як відомо, в середу вранці співробітники поліції, за рішенням суду, витіснили табір опозиції з Чистопрудного бульвару. Учасники "гулянь" перемістилися у сквер біля станції метро "Барикадна". Увечері столичне управління МВС РФ повідомляло, що за різні правопорушення в районі Кудринської площі затримано близько 20 людей, постраждав один співробітник поліції.

Поліція кілька разів закликала людей звільнити Барикадну вулицю і повернутися у сквер. У підсумку всі учасники акції повернулися на Кудринську площу. Атмосфера в таборі опозиціонерів нормалізувалася. Між площею та проїжджою частиною виставлено оточення.

Депутат Ілля Пономарьов закликав присутніх розійтися, зазначивши, що вони можуть знову зібратися в будь-якому місці в Москві та здійснювати координацію за допомогою Інтернету.

Зараз на місці присутній начальник головного управління забезпечення охорони громадського порядку МВС Росії генерал-лейтенант поліції Юрій Демидов. Також на місці перебувають телеведуча Ксенія Собчак і депутат Держдуми РФ від "Єдиної Росії" Сергій Марков.

Нагадаємо, в Москві ввечері 16 травня бійці ОМОН почали розганяти табір протестувальників у сквері біля метро "Барикадна". За словами очевидців, ОМОНівці, взявшись за руки, створили живий ланцюг, готуючись виштовхати протестувальників із місця проведення акції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram